Wat te doen

Heerlijk ontspannen en genieten van uw welverdiende rust op onze camping kan natuurlijk altijd. Maar de camping kan ook het startpunt zijn van een ontdekkingstocht door Drenthe.

Natuur

Heidevelden, bos, vennetjes, prachtige vergezichten. Uw fietstocht of wandeltocht start direct vanaf de camping. Er zijn zo ontzettend veel mooie plekjes te vinden in Drenthe, u kunt er uw hele vakantie mee vullen.

Cultuur

Op fietsafstand van de camping bevindt zich de Nieuwe Kolk, theater, bioscoop en bibliotheek. U kunt via de VVV een rondleiding boeken door Assen. De opvoeringen van Shakespeare in Diever zijn beroemd. Reserveer wel bij tijds, anders vist u achter het net. Prachtige dorpen en oude kerken zijn in de dorpen in de omgeving te vinden bijvoorbeeld in Rolde, Annen en Anloo. Alle dorpen hebben ook hun eigen dorpsfeesten. Heeft u zin in wat meer reuring dan is Groningen dichterbij dan u denkt en goed bereikbaar met de Intercity of auto.

Geschiedenis

Het Drents Museum trekt bezoekers vanuit het hele land met hun prachtige tentoonstellingen. Maar ook de archeologische vondsten zijn de moeite waard.

De Hunebedden mogen natuurlijk niet ontbreken als u Drenthe bezoekt. Er zijn er heel veel in allerlei formaten. Een mooie staat in Rolde. Waar het Hunebed mooi gelegen is naast de oude kerk waar vroeger recht werd gesproken. Maar het meeste leert u over Hunebedden en het trechterbekervolk als u een bezoek brengt aan het Hunebedcentrum in Borger. Naast de Hunebedden zijn er ook grafheuvels te vinden in Drenthe.

Recentere geschiedenis is te vinden in Veenhuizen, het gevangenismuseum en het dorp zelf geven een indrukwekkend stuk geschiedenis bloot. In het Drents Archief is wel te vinden of uw familie nog een verborgen stuk geschiedenis in de koloniën hebben liggen.

Kamp Westerbork ligt niet ver van Assen. Bij Herinneringscentrum Kamp Westerbork kunt u meer informatie krijgen wat er allemaal heeft plaatsgevonden. De route naar het kamp toe passeert u nog de grote Westerborkse Radiotelescoop, grote schotelantennes om de ruimte te bestuderen.  Het kamp heet Westerbork, maar ligt eigenlijk dichter bij Hooghalen.

Museum dorp Orvelte geeft een indruk van het dorpsleven van lang geleden  en het uitoefenen van ambachten als klompenmaker en smid.

Saksische boerderijen en brinkdorpen rond het stroomgebied van de Drentse Aa zijn sfeervol en authentiek. Een rondrit of fietstocht in dit gebied is een aanrader.

Uit eten/ terrasje pakken

Met 15  minuten fietsen of 10 minuten met de auto bent u in het hartje van Assen. Op de Markt en de Brink zijn diverse gezellige terrasjes en restaurantjes te vinden.